Design

Yorkshire farm conversion shortlisted for RIBA Yorkshire Regional Awards 2020

by Paul.

We’re chuffed that our farm conversion in Yorkshire has been shortlisted for the RIBA Regional Awards 2020! The list includes some fantastic work and we’re looking forward to seeing how everyone gets on.

Set on a spacious site in Yorkshire, this cluster of derelict farm buildings has been lovingly restored to create a new family home. The original barns are linked with new interventions including frameless glass links and a ‘floating’ weathering steel clad extension. Check out the rest of the project here.

Before & After;

Falmouth Road Public Consultation

by Paul.

Public consultation is being carried out this week on our Falmouth Road project. The development is for a new GP surgery with 39 dwellings above situated on the corner of a park in Borough. Expand the image below to have a browse through the information from the consultation.

Yorkshire Farm Conversion featured in Living Magazine

by Paul.

Thanks to the lovely people at Living North Magazine for featuring our listed farm conversion in Yorkshire in their October 2018 issue, as part of their ‘DIY home builders’ article. You can view the full magazine online here (we’re on page 39). All the beautiful photos are by Lucy Saggers.

To look back over the progress of this project from the beginning, check out the on site photos here.

Enki Magazine

by Paul.

The brilliant team over at Enki Magazine have featured our Tactile House in their current issue, Volume 5 – September 2018. Thanks Enki! Check it out to see beautiful photos of the finished house, and interviews with both project architect Emily Seymour-Taylor and our client, Emma.

Enki is available at Waitrose, M&S, Sainsbury’s, Tesco, WHSmith and a selection of good independents – let us know if you pick up a copy.

Timber Frame Basement

by Paul.

Currently on the drawing board – sketch design for a basement extension in Fulham, exploring options for the lightwell and facade. This project will also incorporate a loft extension and alterations to the existing spaces across three floors.

Sketch rear facade with timber frame and structural glazing (L).

Sketch basement interior view to external courtyard & lightwell (R).


 

Sketch interior perspectives of the ground floor library, with crittall style screens to create lightweight partitions between the spaces.


Timber frame layout options for the rear facade, incorporating structural and solar shading elements.


Material studies for the basement and ground floor exploring texture, colour and zoning.